Netanyahu: ''Încetați atacurile sau veți primi și mai multe lovituri''; Cel puțin 22 de palestinieni uciși

  • 13 Noiembrie 2019 15:00
Netanyahu: ''Încetați atacurile sau veți primi și mai multe lovituri''; Cel puțin 22 de palestinieni uciși

''Încetați atacurile sau veți primi și mai multe lovituri'', a avertizat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, adresându-se Jihadului islamic palestinian care a intensificat tirurile cu rachete din Gaza spre Israel după ce armata israeliană l-a ucis marți pe unul dintre comandanții grupării jihadiste, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Netanyahu a făcut declarația la începutul unei reuniuni a ''cabinetului său de securitate'' și în timp ce forțele israeliene își intensifică atacurile împotriva pozițiilor Jihadului islamic, care continuă să lanseze rachete spre Israel.

''Suntem hotărâți să luptăm și să ne apărăm țara și dacă ei consideră că aceste atacuri cu rachete ne vor slăbi sau ne fac să ne pierdem încrederea, se înșeală'', a spus Netanyahu, potrivit unui comunicat al biroului său.

''Nu au decât o singură opțiune: încetați aceste atacuri sau primiți din ce în ce mai multe lovituri. Este alegerea lor'', a avertizat premierul israelian.

Precizând că Israelul nu se îndreaptă spre o escaladare, Netanyahu a spus că armata va ''răspunde la fiecare atac cu un atac mai virulent''.

Fâșia Gaza a avut trei războaie cu statul evreu în 11 ani și se află sub o strictă blocadă terestră, aeriană și maritimă impusă de Israel din 2007.

Atacurile israeliene în Fâșia Gaza s-au soldat cu încă patru morți miercuri, crescând la 22 numărul palestinienilor uciși începând de marți, a indicat, la rândul său, Ministerul Sănătății din enclava palestiniană, care a anunțat de asemenea 50 de răniți în urma atacurilor.

Armata israeliană a precizat că a lovit clădiri ale Jihadului islamic din Khan Younes, în centrul Fâșiei Gaza, și un depozit de rachete.

Începând de marți, aproximativ 250 de rachete au fost lansate din Gaza către Israel, potrivit unui ultim bilanț al armatei israeliene, care a anunțat că a interceptat 90% din aceste proiectile. Aceste tiruri au provocat pagube materiale, nefiind înregistrate victime.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău