NATO ar putea să-și extindă prezența în Marea Neagră

  • 14 Februarie 2019 17:12
NATO ar putea să-și extindă prezența în Marea Neagră

Alianța Nord-Atlantică analizează posibilitatea extinderii prezenței sale în Marea Neagră, acest subiect fiind discutat în timpul dejunului informal de joi cu ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"Am avut o foarte bună discuție în timpul întâlnirii. Toți membrii NATO sprijină Ucraina din punct de vedere politic și practic. Analizăm ce putem face în plus. Avem diverse fonduri de încredere, sprijin pentru securitatea cibernetică și o cooperare în acvatoriul Mării Negre. Discutăm despre posibilitatea extinderii prezenței noastre în Marea Neagră, unde peste câteva zile vor fi organizate exerciții cu participarea navelor NATO", a declarat Stoltenberg în timpul conferinței de presă susținute după reuniunea Consiliului NATO de la Bruxelles.

Secretarul general al NATO a amintit că "NATO și-a sporit, deja, prezența pe mare, în aer și la sol în cadrul sprijinului acordat Ucrainei".

Jens Stoltenberg a declarat că în timpul reuniunii miniștrii apărării au discutat, per ansamblu, situația din Ucraina, inclusiv incidentul din Marea Azov din luna noiembrie 2018. 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău