Electorala 2024 | Maia Sandu s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale

  • 20 Septembrie 18:39
Electorala 2024 | Maia Sandu s-a lansat în campania electorală pentru alegerile prezidențiale

Președinta Maia Sandu, care este susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), s-a lansat oficial astăzi, 20 septembrie, în cursa electorală pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, transmite Radio Chișinău.

În cadrul evenimentului de lansare în campania electorală, care a avut loc în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Maia Sandu a punctat trei obiective naționale pe care și le-a propus să le atingă într-un nou mandat: grija pentru oameni, condiții mai bune de viață și pace și bună înțelegere.

„Planul meu pentru Moldova este foarte clar. Voi urma trei obiective naționale: grija pentru oameni, voi solicita și voi contribui la mobilizarea finanțării pentru a crește nivelul de trai în localitățile noastre și vom pregăti țara pentru aderarea la UE până în 2023”, a declarat Maia Sandu. 

Ea a mai declarat că va continua să încurajeze investițiile în economie pentru ca salariul minim lunar să ajungă la 10 mii de lei, iar salariul mediu, până în anul 2030, să atingă 25 de mii de lei. De asemenea, a Maia Sandu a specificat că va propune introducerea unei pensii minime pentru carieră lungă, pornind de la 3.000 de lei, pentru cei cu cel puțin 40 de ani de vechime în muncă.

Vom asigura alimentație sănătoasă și gratuită din contul statului pentru elevii din clasele a I-IX-a. Vom acorda un adaos de 3 mii de lei pe lună, timp de un an, pentru fiecare tânără, tânăr care se angajează la primul loc de muncă în domenii de importanță strategică pentru economia noastră. Vom pregăti țara pentru aderarea la Uniunea Europeană până în 2030”, a mai spus Maia Sandu.

Cu sloganul „Maia Sandu pentru Moldova”, evenimentul de lansare a reunit mai mulți susținători ai PAS, reprezentanți ai societății civile, oameni de cultură, sportivi, dar și demnitari, printre care șeful Legislativului Igor Grosu și premierul Dorin Recean.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sat
18
Sun
19
Mon
21
Tue
21
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău