Natalia Gavriliță a avut o întrevedere cu Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei. Premierul a solicitat efectuarea unei analize privind exportul producției din R. Moldova în UE

  • 18 August 2021 16:36
Natalia Gavriliță a avut o întrevedere cu Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei. Premierul a solicitat efectuarea unei analize privind exportul producției din R. Moldova în UE

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei, și Ricardo Giucci, expert în cadrul German Economic Team (GET).

Natalia Gavrilița a mulțumit pentru asistența umanitară oferită de partea germană în contextul luptei contra COVID -19 dar și pentru asistența de dezvoltare oferită țării noastre.
 
Ambasadorul a subliniat importanța consolidării dialogului politic la nivel înalt și restabilirea pe deplin a cooperării Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în procesul derulării transformărilor democratice.
 
În acest context, Gavrilița a solicitat echipei GET suport în efectuarea unei analize complexe a sectoarelor din sfera serviciilor și producțiilor locale care ar putea fi exportate pe piețele europene, se arată în comunicat.
 
„Vom face o analiză minuțioasă a sectoarelor de servicii și producție, unde Moldova este bună și corelată cu necesitatea piețelor europene, ca să ajutăm companiile moldovenești să folosească la maxim oportunitățile oferite de Acordul de Asociere”, a menționat prim-ministrul.
 
Expertul GET, Ricardo Giucci, a menționat disponibilitatea echipei experților de a menține dialogul continuu cu decidenții politici de rang înalt, de a coopera în continuarea cu instituții de cercetare economică din Moldova și de a menține legături strânse cu organizațiile internaționale și părțile interesate din cadrul societății civile.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău