Mold-street: Guvernul a vândut întreprinderea ce se ocupa de certificarea produselor petroliere (Revista Presiei)

  • 07 Iunie 2018 09:45
Mold-street: Guvernul a vândut întreprinderea ce se ocupa de certificarea produselor petroliere (Revista Presiei)

Guvernul răspunde PUNCTUAL protestatarilor din PMAN și le cere să aibă o atitudine constructivă, nu „ULTIMATIVĂ”, scrie Ziarul Național.

După ce șoferii protestatari au trimis o petiție autorităților, Guvernul anunță că a recepționat revendicările ce se referă la micșorarea prețurilor la carburanți, dar răspunde că nu are nicio atribuție la formarea prețurilor. Cu toate acestea, săptămâna trecută, premierul a cerut ANRE precizări privind majorarea prețurilor la carburanți și examinarea posibilității de suspendare a deciziei de majorare.

Zeci de șoferi au protestat repetat împotriva majorării prețurilor la carburanți. Aceștia au întocmit o petiție pe care au expediat-o autorităților, cerând coborârea prețurilor la benzină și motorină „până la 14-15 lei”, prezentarea metodologiei de formare a prețurilor și monitorizarea calității carburanților care „este la pământ”, dar trebuie să fie la standarde internaționale, amintește Ziarul Național. 

Guvernul a vândut și întreprinderea ce se ocupa de certificarea produselor petroliere, anunță Mold-street. Potrivit portalului, controlul calității produselor petroliere și respectării documentelor normative referitoare la acestea, va fi efectuat de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, prevede o hotărâre de Guvern aprobată în regim de urgență în ședința din 5 iunie.

Adoptarea acestui document vine doar la o lună  de zile după ce tot Guvernul a vândut Întreprinderea de stat Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială și Certificare (CTSIC), care se ocupa și se mai ocupă de controlul calității produselor petroliere și certificarea acestora. Decizia adoptată este prezentată de Guvern ca pe un pas de conformare cu directivele europene și o recunoaștere indirectă a faptului că în prezent calitatea produselor petroliere nu ar fi adecvată, mai scrie Moldstreet. 

Adevărul anunță că liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, intenționează să revină în Republica Moldova, după ce timp de un an și jumătate s-a aflat la Moscova, fiind dat în căutare națională și internațională. Politicianul afirmă că a fost scos din urmărire internațională de Interpol, fapt ce-i permite să pună la cale un plan de reîntoarcere acasă până la alegerile parlamentare din noiembrie 2018.

Acesta a afirmat că va merge în Europa,  și va ajunge și la București. Potrivit lui, după vizita sa de la București, se va îndrepta spre Iași, unde va organiza Congresul partidului pe care îl conduce.

Ziarul de Gardă publică acuzațiile și dezvăluirile singurului polițist condamnat la închisoare în dosarul „Heroina”, dosar pe care justiția din R. Moldova l-a cercetat timp de zece ani. Publicația mai dă numele denunțătorului din dosarul de trafic de influență în privința politicianului și fostului deputat Iurie Roșca. În ZDG găsiți și  un reportaj despre lupta pentru supraviețuire a femeilor care au învins cancerul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău