Mold-street: Guvernul a vândut întreprinderea ce se ocupa de certificarea produselor petroliere (Revista Presiei)

  • 07 Iunie 2018 09:45
Mold-street: Guvernul a vândut întreprinderea ce se ocupa de certificarea produselor petroliere (Revista Presiei)

Guvernul răspunde PUNCTUAL protestatarilor din PMAN și le cere să aibă o atitudine constructivă, nu „ULTIMATIVĂ”, scrie Ziarul Național.

După ce șoferii protestatari au trimis o petiție autorităților, Guvernul anunță că a recepționat revendicările ce se referă la micșorarea prețurilor la carburanți, dar răspunde că nu are nicio atribuție la formarea prețurilor. Cu toate acestea, săptămâna trecută, premierul a cerut ANRE precizări privind majorarea prețurilor la carburanți și examinarea posibilității de suspendare a deciziei de majorare.

Zeci de șoferi au protestat repetat împotriva majorării prețurilor la carburanți. Aceștia au întocmit o petiție pe care au expediat-o autorităților, cerând coborârea prețurilor la benzină și motorină „până la 14-15 lei”, prezentarea metodologiei de formare a prețurilor și monitorizarea calității carburanților care „este la pământ”, dar trebuie să fie la standarde internaționale, amintește Ziarul Național. 

Guvernul a vândut şi întreprinderea ce se ocupa de certificarea produselor petroliere, anunță Mold-street. Potrivit portalului, controlul calităţii produselor petroliere şi respectării documentelor normative referitoare la acestea, va fi efectuat de Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, prevede o hotărâre de Guvern aprobată în regim de urgenţă în ședința din 5 iunie.

Adoptarea acestui document vine doar la o lună  de zile după ce tot Guvernul a vândut Întreprinderea de stat Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială și Certificare (CTSIC), care se ocupa și se mai ocupă de controlul calităţii produselor petroliere și certificarea acestora. Decizia adoptată este prezentată de Guvern ca pe un pas de conformare cu directivele europene şi o recunoaştere indirectă a faptului că în prezent calitatea produselor petroliere nu ar fi adecvată, mai scrie Moldstreet. 

Adevărul anunță că liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, intenţionează să revină în Republica Moldova, după ce timp de un an şi jumătate s-a aflat la Moscova, fiind dat în căutare naţională şi internaţională. Politicianul afirmă că a fost scos din urmărire internaţională de Interpol, fapt ce-i permite să pună la cale un plan de reîntoarcere acasă până la alegerile parlamentare din noiembrie 2018.

Acesta a afirmat că va merge în Europa,  și va ajunge şi la Bucureşti. Potrivit lui, după vizita sa de la Bucureşti, se va îndrepta spre Iaşi, unde va organiza Congresul partidului pe care îl conduce.

Ziarul de Gardă publică acuzațiile și dezvăluirile singurului polițist condamnat la închisoare în dosarul „Heroina”, dosar pe care justiția din R. Moldova l-a cercetat timp de zece ani. Publicația mai dă numele denunțătorului din dosarul de trafic de influență în privința politicianului și fostului deputat Iurie Roșca. În ZDG găsiți și  un reportaj despre lupta pentru supraviețuire a femeilor care au învins cancerul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
8 °C
cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,6 m/s
Mon
3 °C
Tue
3 °C
Wed
6 °C
Thu
2 °C
Fri
-1 °C

Curs oficial BNM 18 Februarie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3177 0.0123
USD 17.1340 0.0018
RON 4.0757 0.0054
UAH 0.6292 0.0001
RUB 0.2567 0.0008
Arhivă Radio Chișinău