Mold-street | De la un offshore la un oligarh rus. Cum s-au schimbat proprietarii „Avia Invest” în ultimii 6 ani (Revista presei )

  • 24 Decembrie 2019 09:46
Mold-street | De la un offshore la un oligarh rus. Cum s-au schimbat proprietarii „Avia Invest” în ultimii 6 ani  (Revista presei )

Revista presei din 24 decembrie 2019

Un om de afaceri din Rusia a preluat controlul asupra „Avia-Invest”, titrează Evenimentul Zilei.

Noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), miliardarul rus, Andrey Goncharenko a vizitat de mai multe ori Republica Moldova, potrivit surselor DESCHIDE.MD. Curios este faptul că una dintre vizitele lui Andrey Goncharenko la Chișinău, la bordul avionului personal, în data de 20 decembrie 2016, a fost efectuată cu trei zile înainte de investirea oficială în funcția de președinte al R. Moldova a lui Igor Dodon. Conform acelorași surse, Goncharenko vizita des Chișinăul, de două-trei ori pe an, cu avionul privat sau curse charter. La Chișinău miliardarul rus avea uși deschise atât la Plahotniuc, Șor, cât și la Dodon, scrie Deschide.md.

Cotidianul scrie despre averea misterioasă, scandalul de estorcare și petrecerile în Monaco și pe Coasta de Azur a noului proprietar al Aeroportului Chișinău.

Ziarul de Gardă scrie despre „Zborul” de la o instanță la alta a cererii de anulare a contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău. publicația amintește că în septembrie curent, cabinetul de miniștri condus de Maia Sandu a abrogat hotărârile de Guvern cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Ulterior, Agenția Proprietății Publice (APP) a depus o cerere de chemare în judecată împotriva companiei „Avia Invest”, care administrează Aeroportul Chișinău. În timp ce primele persoane în stat au declarat în mai multe rânduri că își doresc declararea nulității contractului din 2013 prin care au fost concesionate activele aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”, cauza civilă de chemare în judecată se plimbă de la instanță la alta, iar autoritățile nu au o explicație clară a motivului tergiversării acestei cauze. Cum a circulat cauza civilă de la o instanță la alta, aflați pe pagina electronică a Ziarului de Gardă.

De la un offshore la un oligarh rus. Cum s-au schimbat proprietarii Avia Invest în ultimii 6 ani - Mold-street a făcut o sinteză a schimbărilor de proprietate și a beneficiarilor Avia Invest, firma care a concesionat în 2013 Aeroportul. În decurs de șase ani din momentul în care Guvernul Leancă a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău companiei Avia Invest SRL, aceasta și-a schimbat de mai multe ori proprietarii, dar niciodată nu a fost clar cine sunt beneficiarii finali. Publicația își exprimă temerea că nu vom afla nici cine stă în spatele ultimului proprietar și atenționează că sunt și alte contracte de acest fel care dovedesc faptul că autoritățile statului nu cunosc întotdeauna ce se întâmplă în astfel de parteneriate sau concesiuni.

VIN RUȘII, atenționează deputatul Octavian Țîcu, citat de Ziarul Național. „În prag de sărbători, Igor Dodon accelerează cedarea pe bucăți a Republicii Moldova către ruși. Preluarea Aeroportului Internațional Chișinău, ”noaptea ca hoții”, de către interpușii Moscovei dovedește că marșul Federației Ruse pentru readucerea Republicii Moldova la statutul de gubernie a intrat în linie dreaptă. Preluarea aeroportului Chișinău, în scurt timp preluarea portului Giurgiulești sau creditul pe care Kremlinul îl va acorda guvernului Chicu sunt parte a aceluiași scenariu rusesc. În opinia istoricului, asistăm la o strategie ieftină de reocupare a teritoriului dintre Prut și Nistru. Venirea lui Medvedev la Chișinău va consfinți reintrarea noastră în imperiul lui Putin pentru mulți ani de aici înainte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău