Moldovagaz cere consumatorilor casnici și agenților economici să diminueze consumul de gaze

  • 07 Octombrie 2021 09:33
Moldovagaz cere consumatorilor casnici și agenților economici să diminueze consumul de gaze

Moldovagaz cere consumatorilor casnici și agenților economici să diminueze consumul de gaze și să utilizeze surse alternative de combustibil, în situația în care din 1 octombrie, consumul zilnic depășește volumul furnizat de Gazprom.

De asemenea, întreprinderilor din complexul termoenergetic al țării le-a fost propusă din timp trecerea temporară la surse alternative de combustibil.

Potrivit unui comunicat al Moldovagaz, în prezent Republica Moldova primește cu o treime mai puțin gaz natural decât este necesar, astfel că sunt utilizate rezervele din conductele magistrale, ceea ce duce la scăderea presiunii în conducte.

„Moldovagaz” negociază cu „Gazprom” creșterea volumului de furnizare de gaze, precum și capacitățile de rezervare la volumul necesar de consum lunar, pentru a asigura parametrii de calitate necesari ai gazului furnizat, se mai spune în comunicatul citat.

Amintim că pe 7 și 8 octombrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, se va afla la Sankt Petersburg, la Forumul Internațional al Gazelor, unde urmează să poarte discuții referitor la contractul dintre Moldovagaz și Gazprom.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău