Ministrul sănătății: Britanicii trebuie să învețe să trăiască cu COVID-19 ca și cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi

  • 20 Ianuarie 2022 10:55
Ministrul sănătății: Britanicii trebuie să învețe să trăiască cu COVID-19 ca și cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi

Britanicii trebuie să învețe să trăiască cu COVID-19 ca și cum ar rămâne pentru totdeauna cu noi, a afirmat joi ministrul sănătății britanic, Sajid Javid, adăugând că Marea Britanie a luat-o înaintea altor țări, prin ridicarea decisă de guvern a măsurilor anticoronavirus, transmite Reuters.

"Trebuie să învățăm să trăim cu el. Din păcate oamenii mor și de gripă: într-un an cu gripă virulentă se pot pierde, din păcate, circa 20.000 de vieți, dar nu închidem toată țara", a declarat Javid pentru Sky News.

"COVID-19 nu pleacă. Va rămâne cu noi mulți, mulți ani, poate pentru totdeauna, și trebuie să ne obișnuim să trăim cu el... Cred că ne aflăm în fruntea Europei în tranziția de la pandemie la endemie și deschidem calea prin a arăta lumii cum poți trăi cu COVID-19", a spus ministrul britanic al sănătății.

Întrebat dacă dorește să candideze pentru postul de premier pentru a-l înlocui pe Boris Johnson, contestat din cauza scandalului Partygate, Javid a replicat că "nu au loc alegeri" pentru conducerea conservatorilor.

"Nu au loc alegeri pentru leadership. Avem un prim-ministru care își continuă activitatea", a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău