Ministrul Finanțelor a declarat că R.Moldova nu va primi cele 100 milioane de euro din partea UE din cauza opoziției

  • 23 Mai 2018 18:04
Ministrul Finanțelor a declarat că R.Moldova nu va primi cele 100 milioane de euro din partea UE din cauza opoziției

Republica Moldova nu va reuși să primească în acest an cele 100 milioane de euro din ajutorul macrofinanciar din partea UE din cauza opoziției, a declarat astăzi ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, în cadrul audierilor la Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe, transmite Infotag.

Potrivit ministrului, opoziția "a dezinformat Comisia Europeană" și din acest motiv acordul privind asistența a fost semnat cu trei luni mai târziu decât era planificat.

El a spus că, potrivit acordului, semnat în 2017, tranșa poate fi acordată mai devreme de trei luni după evaluarea condiționalităților, astfel că R.Moldova "nu reușește din punct de vedere tehnic, să primească toate cele trei tranșe în acest an".

Chișinăul urma să primească ajutorul încă în 2017, însă acordarea primei tranșe a fost amânată din cauza modificării sistemului electoral, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Acordul de finanțare prevede alocarea a 100 milioane de euro în trei tranșe. Pentru a obține fiecare tranșă, autoritățile moldovenești trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Executivul consideră că a îndeplinit toate condiționalitățile pentru obținerea primei tranșe.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău