Ministrul Economiei a discutat cu conducerea GIZ Moldova, despre proiectele implementate cu suportul Germaniei și cele în demarare

  • 26 Ianuarie 2023 11:30
Ministrul Economiei a discutat cu conducerea GIZ Moldova, despre proiectele implementate cu suportul Germaniei și cele în demarare

Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba a avut o întrevedere cu ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margret Uebber și cu Claudia Hermes, directoare de țară a oficiului GIZ în Moldova, transmite Serviciul de presă a instituției de resort.

Oficialii au discutat despre planificarea demarării unui proiect nou, cu suportul GIZ în Moldova, privind digitalizarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de aproximativ trei ani și va avea trei beneficiari: Republica Moldova, Ucraina și Georgia, bugetul acestuia fiind de 7 milioane euro.

Mai mult, s-a discutat și despre un alt proiect ce urmează a fi demarat și care prevede susținerea femeilor antreprenoare din Moldova și Ucraina și care va oferi mai multe posibilități de dezvoltare a afacerilor acestora.

Ministrul Alaiba a menționat colaborarea fructuoasă dintre Ministerul Economiei și proiectele realizate cu ajutorul cooperării germane, precum dezvoltarea cadrului pentru crearea Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei (FACEM), reglementarea sectorului serviciilor la distanță (BPO), susținerea activităților Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), dar și alte inițiative implementate.

La rândul său, ambasadoarea Margret Uebber și-a exprimat susținerea față de Republica Moldova și a asigurat că Germania este un partener de încredere al Moldovei în dezvoltarea economică. 

După valoarea capitalului investit, Germania se află pe locul 9 printre principalii investitori ai R. Moldova. 

În Republica Moldova activează circa 402 de întreprinderi cu capital german, investițiile în capitalul social însumând 1033 milioane de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău