Ministrul apărării din Lituania: „Există puține acorduri internaționale pe care Rusia să nu le fi încălcat"

  • 14 Februarie 2019 14:01
Ministrul apărării din Lituania: „Există puține acorduri internaționale pe care Rusia să nu le fi încălcat

Ministrul lituanian al apărării, Raimundas Karoblis, a declarat că au mai rămas doar câteva acorduri neîncălcate de Rusia, iar situația în care o parte încalcă un acordul, iar cealaltă parte îl respectă nu mai poate continua.

„Se pare că există foarte puține acorduri internaționale pe care această țară (Rusia, n.red) nu le-a încălcat. Prin urmare, poziția NATO este următoarea: situația în care cineva încalcă un tratat, iar celălalt respectă tratatul respectiv nu poate continua" - a afirmat ministrul apărării din Lituania. Cu toate acestea, Raimundas Karoblis a menționat că Rusia încă mai are posibilitatea de a corecta această situația, de a reveni la "respectarea deplină a termenilor acordului".

"Încălcarea acordului, însă, este deja o amenințare" - a remarcat ministrul lituanian. Raimundas Karoblis a mai afirmat că miniștrii apărării din cadrul NATO au convenit în unanimitate că "în cele din urmă, trebuie să se spună adevărul". "Trebuie să ridicăm această problemă încă o dată. Dacă Rusia nu se conformează, acordul se suspendă" - a subliniat Karoblis, precizând că Rusia are la dispoziție șase luni pentru a corecta toate aceste încălcări.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău