Ministerul Economiei: Încă trei categorii de producători vor primi compensații pentru consumul de gaze naturale

  • 28 Aprilie 2022 19:46
Ministerul Economiei: Încă trei categorii de producători vor primi compensații pentru consumul de gaze naturale

Lista beneficiarilor non-casnici de compensații pentru gaze naturale a fost extinsă cu încă 3 categorii de activități economice. Totodată, a fost extins și termenul de depunere a solicitărilor din partea consumatorilor non-casnici, până la data de 13 mai. Decizia a fost aprobată astăzi de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

Suplimentar, în lista beneficiarilor, la cele 17 categorii care fac parte din Clasificatorul Activităților din Economia Moldovei (CAEM), au fost incluse domeniile: Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase; Fabricarea altor produse alimentare; Fabricarea articolelor din hârtie și carton. 

Sunt eligibili pentru compensații consumatorii non-casnici care procură de la furnizorii de gaze naturale, activează în domeniile specificate în decizia CSE, și ale căror plăți pentru gazele naturale (fără TVA), consumate lunar, reprezintă cel puțin 5% din volumul de vânzări din luna respectivă.

Compensația va constitui 100% din diferența în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, dar nu mai mult de 1,5 milioane lei per consumator și va fi oferită pentru perioada ianuarie-martie 2022. Din suma compensată se va exclude compensarea pentru primii 500 m3 consumați lunar pentru care a fost efectuată compensarea conform Dispoziției nr.3 din 01 februarie 2022 a CSE.

Până în prezent, 65 de agenți economici au completat cererea pentru compensații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău