Ministerul Apărării a lansat o campanie de informare a populației privind pericolul munițiilor neexplodate

  • 04 Aprilie 2022 12:26
Ministerul Apărării a lansat o campanie de informare a populației privind pericolul munițiilor neexplodate

Ministerul Apărării a lansat astăzi Campania de informare și sensibilizare a populației privind pericolul munițiilor neexplodate în Republica Moldova cu genericul „Un pas greșit te poate costa viața!”, comunică MOLDPRES.

Potrivit ministerului, acțiunea se desfășoară în contextul Zilei internaționale pentru conștientizarea pericolului reprezentat de minele antipersonal și are drept scop informarea și sporirea gradului de conștientizare a riscurilor la care se expun cetățenii în cazul descoperirii obiectelor explozive în sol și manipulării necorespunzătoare a acestora, scrie sursa citată.

Campania se va desfășura în două etape, primăvara și toamna, atunci când populația demarează lucrările agricole în câmp sau în grădină și crește posibilitatea de depistare a obiectelor explozive rămase în sol din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Proiectul prevede difuzarea unui spot video de informare, distribuirea posterelor în instituțiile de învățământ din țară și autorităților publice locale, precum  și organizarea de către echipele mobile de geniști ale Armatei Naționale a unor lecții pentru elevi și populația din localitățile din nordul, sudul și centrul țării privind modul de comportare în cazul descoperirii munițiilor neexplodate.

Conform datelor Ministerului Apărării, din anul 1992 și până în prezent, 24 de persoane, dintre care opt copii, au decedat, iar alte 29 au fost rănite în rezultatul incidentelor soldate cu explozia diferitor muniții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău