MEI a promovat 5 reprezentanți ai societății civile în întreprinderile din domeniul energetic

  • 22 Octombrie 2019 08:27
MEI a promovat 5 reprezentanți ai societății civile în întreprinderile din domeniul energetic

Ministerul Economiei și Infrastructurii a înaintat 5 reprezentanți ai societății civile în întreprinderile din domeniul energetic, precum RED-NORD, CET NORD, Termoelectrica, Energocom.

Corina Gaibu, Constantin Borosan, Marin Ghenciu, Sergiu Tofilat, Victor Parlicov – sunt cei care își vor aduce aportul în societățile energetice de importanță strategică națională, fiind membri ai organelor de conducere: consiliu, comitet de audit și comisia de cenzori.

Echipa de experți face parte din cadrul mai multor organizații nonguvernamentale: Expert-Group, IDIS Viitorul, GFA Consulting Group GmbH, Watchdog și va contribui la îmbunătățirea managementului, eficientizarea administrării proprietății publice și maximizarea profitului în sectorul energetic.

„Punem preț pe transparentizarea acestor întreprinderi, care, anterior au fost o sursă permanentă de profit pentru buzunarele grosolane ale unor funcționari de partid, având un impact  negativ asupra tarifelor la energia electrică, cetățenii fiind puși în situația să achite tarife peste limita salariilor care le primesc”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan. 

Membrii consiliilor, comitetelor de audit și comisiei de cenzori sunt numiți în cadrul Adunării generale extraordinare a acționarilor din domeniul energetic.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău