Mark Tkaciuk, Iurie Muntean și Grigore Petrenco, excluși din conducerea PCRM

  • 09 Iunie 2014 14:22
Mark Tkaciuk, Iurie Muntean și Grigore Petrenco, excluși din conducerea PCRM

Analiștii politici au păreri împărțite cu privire la situația din Partidul Comuniștilor, după excluderea câtorva persoane influente din conducerea PCRM.

În timp ce unii experți consider că acest lucru va întări, în final, PCRM, alții sunt de părere că scandalul va avea efecte negative în contextul alegerilor din 30 noiembrie. 

Excluderea lui Mark Tkaciuk, Iurie Muntean și Grigore Petrenco din funcțiile de conducere ale PCRM înseamnă de fapt victoria aripei moderate din cadrul formațiunii, susține analistul Cornel Ciurea. El consideră că acest lucru este benefic atât pentru Republica Moldova, cât și pentru partid, întrucât PCRM nu va mai fi atât de radical și va reuși să își mențină electoratul.

Pe de altă parte, expertul Ion Tăbârță crede că disputele interne în rândul comuniștilor nu se vor încheia aici, deoarece Mark Tkaciuk va încerca să preia controlul asupra situației în partid. Dacă Vladimir Voronin va câștiga în final, grupul reunit în jurul lui Mark Tkaciuk nu se va mai regăsi pe listele electorale la viitoarele alegeri, iar PCRM riscă să piardă o parte importantă din alegători, potrivit lui Ion Tăbârță.

Amintim că acum două săptămâni Mark Tkaciuk a renunțat la mandatul de deputat, iar vineri a criticat deschis unele politici ale partidului, afirmând că în cadrul PCRM s-a creat un grup de disidenți. Sâmbătă, Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean au fost excluși din funcțiile de conducere pe care le dețineau în partid. Experții consideră că grupul nemulțumiților nu se limitează doar la cei trei, ci este mai numeros, din el făcând parte mai mulți deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău