Marea Britanie are cele mai scumpe chirii din Europa

  • 24 Iunie 2015 15:43
Marea Britanie are cele mai scumpe chirii din Europa

Costurile cu chiria în Marea Britanie sunt cele mai ridicate din Europa, dar proprietarii beneficiază de creditele ipotecare ieftine, arată datele publicate miercuri de Federația Națională a Locuințelor din Regatul Unit (NHF), transmite BBC.

Chiriașii cheltuiesc de obicei 39,1% dun veniturile lor pe chirie, față de media europeană de 28%. De asemenea cei care închiriază o locuință în Marea Britanie se simt mai puțin siguri deoarece contractele se încheie de obicei pe termen scurt.

În schimb, proprietarii de locuințe beneficiază de concurența între bănci, care a ieftinit creditele ipotecare.

Asociația bancherilor britanici (BBA) susțin că există 'o concurență strânsă' între bănci astfel încât sunt disponibile 'tranzacții satisfăcătoare pentru cei care iau credite ipotecare'. Ratele scăzute ale dobânzilor și lipsa proprietăților disponibile au stimulat ieftinirea creditelor ipotecare.

Datele NHF arată că în Marea Britanie chiriașii particulari reprezintă aproximativ 17% din totalul rezidenților dar se confruntă cu majorarea costurilor. De exemplu, în Germania și Olanda, chiriașii particulari plătesc chirii mai ieftine cu 50% decât în Regatul Unit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău