Nicolae Ciucă: Diaspora a devenit o voce care are un cuvânt important de spus în orice discuție despre viitorul României

  • 26 Mai 15:25
Nicolae Ciucă: Diaspora a devenit o voce care are un cuvânt important de spus în orice discuție despre viitorul României

Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, în mesajul transmis de Ziua Românilor de Pretutindeni, că gândurile se îndreaptă spre cei plecați din țară. ”Diaspora a devenit o voce care are un cuvânt important de spus în orice discuție despre viitorul României. Este momentul ca plecarea la muncă sau studii peste hotare să nu mai fie considerată o pierdere pentru țară, ci o oportunitate cu impact pe termen lung”, a susținut Ciucă, transmite News.ro.

”Identitatea națională e prețioasă pentru românii din afara țării. Menținerea limbii, a culturii și a tradițiilor pentru generația copiilor celor care s-au stabilit peste hotare poate deveni o problemă, dacă nu i se aduc din timp soluții eficiente. Pentru PNL – ca partid care promovează conservarea și continuarea tradițiilor – apărarea identității este o preocupare activă și un punct cheie din programul nostru”, a arătat Nicolae Ciucă, duminică, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că plecarea românilor în străinătate nu ar mai trebui considerată o pierdere, ci o oportunitate.

”Astăzi când marcăm Ziua Românilor de Pretutindeni, ne gândim la cei care au plecat din țară, iar acum contribuie cultural și profesional la societatea în care s-au stabilit. Diaspora a devenit o voce care are un cuvânt important de spus în orice discuție despre viitorul României. Este momentul ca plecarea la muncă sau studii peste hotare să nu mai fie considerată o pierdere pentru țară, ci o oportunitate cu impact pe termen lung. Românii de pretutindeni sunt parte a națiunii, indiferent de cât de departe s-ar afla. Știu că au România în suflet, oriunde s-ar afla. De ziua lor, îi rog să nu uite niciodată că sunt români și să transmită și copiilor lor această dragoste de patrie”, a transmis Nicolae Ciucă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:1,03 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău