MAIB va plăti compensații pentru clienții păgubiți și un milion de lei pentru informații care vor ajuta ancheta privind furtul din 6 iulie

  • 09 Iulie 2019 11:29
MAIB va plăti compensații pentru clienții păgubiți și un milion de lei pentru informații care vor ajuta ancheta privind furtul din 6 iulie

Compensațiile pe care Consiliul Moldova Agroindbank a decis să le ofere clienților păgubiți pe data de 6 iulie sunt fără precedent deoarece, conform practicilor naționale și regionale bancare, nu se acordă despăgubiri în situația în care dispar bunuri din casetele de siguranță ale băncilor. Informația a fost oferită pentru IPN de către Victoria Koroli, șef al Departamentului PR și Comunicare al băncii.

Victoria Koroli a precizat suma pe care o va primi fiecare client depinde de paguba pe care a declarat-o la poliție și de dovezile prin care poate demonstra valorile pe care le avea în casetele de siguranță care au căzut pradă furtului. „Celui care a declarat și a dovedit că a pierdut 1000 de euro în urma furtului i se vor acorda 1000 de euro”, a spus Victoria Koroli.

Potrivit Nataliei Stati, ofițer de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, ofițerii de investigație continuă ancheta pentru a da de urma celor care au comis furtul.

Pe lângă despăgubirile anunțate, Consiliul Moldova Agroindbank promite un milion de lei pentru oricine poate furniza informații despre autorii jafului. 

Banca anunță un fond de recompensă de 1 000 000 de lei potențialilor informatori pentru furnizarea datelor care ar contribui la reținerea infractorilor și recuperarea bunurilor furate. Informațiile pot fi furnizate la adresa [email protected] sau la numerele de telefon mobil +373 69268348 ori +373 68093777, se arată în comunicat.

Amintim că În noaptea de 5 spre 6 iulie, din filiala Chișinău-Buiucani a BC „Moldova Agroindbank” SA, amplasată pe str. Ion Creangă nr. 78, mun. Chișinău, din camera special amenajată pentru păstrarea casetelor de siguranță, persoane necunoscute au sustras din 84 de casete individuale mijloace financiare, bunuri materiale, bijuterii și acte, după care au părăsit locul faptei. Apelul la poliție s-a efectuat la ora 09.15, la câteva ore de la producerea infracțiunii. Poliția a stabilit că infractorii au pătruns în bancă prin tăierea gratiilor de la geam și forțarea acestora, precum și prin deteriorarea lacătului de la camera special amenajată.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău