Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama, la încheierea mandatului său în țara Republica Moldova

  • 30 Noiembrie 2022 13:52
Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama, la încheierea mandatului său în țara Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ES Yoshihiro Katayama, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră.

Oficialii au discutat agenda bilaterală, în context, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant oferit de Japonia, fiind al treilea cel mai mare donator de asistență pentru dezvoltare al țării noastre. Președinta Maia Sandu a menționat atât domeniile prioritare de asistență japoneză, precum sănătatea și agricultura, cât și ajutorul acordat în regim de urgență pentru gestionarea pandemiei de Covid-19 și a crizei refugiaților. La fel, șefa statului a subliniat rolul investițiilor nipone în Republica Moldova, datorită cărora au fost deschise mai multe întreprinderi și create mii de locuri de muncă. 

În semn de apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor moldo-nipone și pentru sprijinul oferit la modernizarea țării noastre, Președinta Maia Sandu i-a conferit Ambasadorului Yoshihiro Katayama „Ordinul de Onoare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău