Maia Sandu, după întrevederea cu delegația Parlamentului European: Guvernul speră că în curând vor fi reluate programele de asistență financiară și tehnică din partea UE

  • 24 Iunie 2019 11:21
Maia Sandu, după întrevederea cu delegația Parlamentului European: Guvernul speră că în curând vor fi reluate programele de asistență financiară și tehnică din partea UE

Guvernul speră că în curând vor fi reluate programele de asistență financiară și tehnică din partea Uniunii Europene și că totodată va primi sprijin pentru investigarea fraudelor bancare, a declarat astăzi premierul Maia Sandu, în urma unei întrevederi cu reprezentanții delegației Parlamentului European.

Uniunea Europeană sprijină actualul Guvern de la Chișinău și-și va fortifica susținerea, a dat asigurări șefa delegației, Heidi Hautala. 

Maia Sandu a reconfirmat intenția Executivului său de a realiza reformele necesare și și-a exprimat încrederea că în curând Bruxellesul va relua finanțarea proiectelor și totodată va ajuta  Republica Moldova în investigarea fraudelor bancare.

„Am exprimat speranța că foarte curând vor putea reluate programele de asistență financiară și tehnică pentru Republica Moldova. Am exprimat solicitările noastre de ajutor pentru a investiga furturile majore cu care s-a confruntat Republica Moldova în ultimii ani, dar și spălările de bani”, a declarat Maia Sandu.

Șefa delegației, Heidi Hautala, a exprimat sprijinul Parlamentului European pentru Guvernul de la Chișinău și pentru eforturile autorităților în efectuarea reformelor democratice.

„Suntem pe deplin angajați în susținerea reformelor democratice care reprezintă o bază pentru agenda noastră de cooperare de mulți ani, de la adoptarea Acordului de Asociere. Voi folosi această oportunitate pentru a spori și a fortifica susținerea noastră în vederea reformelor. Acum vedem că voință politică există într-adevăr”, a afirmat Heidi Hautala.

O delegație a Parlamentului European a venitla Chișinăupentruaevaluasituația politică din Republica Moldovadupărecentacriză de la Chișinăușipentru un schimb deopinii cu noulguvern.

Amintim că anul trecut, Uniunea Europeană a suspendat asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, învaloare de 100 de milioane de euro, din cauza derapajelor antidemocratice de la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău