Maia Sandu, despre sancționarea lui Plahotniuc și Șor de către Guvernul Marii Britanii: Lațul se strânge pentru fugarii corupți din R. Moldova

  • 09 Decembrie 2022 13:09
Maia Sandu, despre sancționarea lui Plahotniuc și Șor de către Guvernul Marii Britanii: Lațul se strânge pentru fugarii corupți din R. Moldova

Președinta Maia Sandu vine cu o reacție referitor la sancționarea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor de către Guvernul Marii Britanii, menționând că toate activele în proprietatea acestor indivizi, aflate pe teritoriul Regatului Unit și teritoriile care-i aparțin, vor fi blocate și le va fi interzis accesul în această țară.

 
„Lațul se strânge pentru fugarii corupți din Moldova. Astăzi, Ministrul de Externe britanic a făcut publică o listă ce vizează 30 de indivizi din întreaga lume, care au comis abuzuri grave. Pe această listă sunt incluși Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, ca persone implicate în acte grave de corupție și finanțare ilegală. Toate activele în proprietatea acestor indivizi, aflate pe teritoriul Regatului Unit și teritoriile care-i aparțin, vor fi blocate și le va fi interzis accesul în această țară.
 
Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se alătură, astfel, țărilor care sprijină eforturile noastre anticorupție. Suntem recunoscători pentru această decizie, anunțată chiar de Ziua internațională împotriva corupției. Le mulțumesc tuturor partenerilor noștri externi pentru cooperare și sprijin în lupta noastră cu corupții care ne-au prejudiciat statul și cetățenii”, scrie șefa statului pe pagina sa de Facebook.
 
Și premierul Natalia Gavrilița a venit cu o reacție, spunând că „este încă o lovitură dată, cu sprijinul partenerilor noștri, grupării pentru hoție și război, și un semnal foarte clar: cei care au jefuit țara vor ajunge acolo unde le este locul – la închisoare.
 
„Astăzi, de Ziua Internațională Anticorupție, am primit o veste foarte importantă de la Londra. Vladimir Plahotniuc și Ilan Shor, fugari de justiția moldovenească, au fost sancționați de Guvernul Marii Britanii. Orice active deținute de cei doi în Marea Britanie, sau în oricare dintre Teritoriile de peste mări ale Marii Britanii precum Insulele Virgine Britanice sau Insulele Cayman, vor fi înghețate. De asemenea, li se refuză intrarea în Marea Britanie. Cetățenilor Marii Britanii li se vor interzice toate tranzacțiile economice cu oricare dintre persoanele sancționate”, scrie Gavrilița pe pagina sa de Facebook.
 
Amintim că astăzi, 9 decembrie, Ambasada Marii Britanii la Chișinău a anunțat că Guvernul Marii Britanii îi sancționează pe Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău