Maia Sandu, despre refuzul Rusiei de a-l extrăda pe Ilan Șor: „Kremlinul vrea să îl folosească în continuare pe Șor și toată gruparea lui coruptă pentru a destabiliza Republica Moldova”

  • 16 Februarie 12:52
Maia Sandu, despre refuzul Rusiei de a-l extrăda pe Ilan Șor: „Kremlinul vrea să îl folosească în continuare pe Șor și toată gruparea lui coruptă pentru a destabiliza Republica Moldova”

Președinta Maia Sandu a declarat, astăzi, după un eveniment public, că refuzul Federației Ruse de a-l extrăda pe oligarhul fugar, Ilan Șor, aflat în prezent la Moscova, demonstrează intenția Kremlinului de a destabiliza și submina Republica Moldova.

„Kremlinul vrea să îl folosească în continuare pe Șor și toată gruparea lui coruptă pentru a destabiliza Republica Moldova, pentru a submina instituțiile țării și pentru a lucra împotriva interesului cetățenilor Republicii Moldova. Noi, sau instituțiile responsabile vor continua eforturile pentru ca acest personaj și toți cei care participă la astfel de activități, să răspundă, să fie sancționați conform legii pentru toate lucrurile pe care le-au făcut și pe care le continuă să le facă. Pentru că aceste acțiuni de destabilizare, folosind banii unui stat străin, unui stat care are o atitudine agresivă în raport cu Republica Moldova, evident că sunt abuzuri care trebuie pedepsite deoarece sunt interzise de lege”, a declarat Maia Sandu.

Condamnat în absență în R.Moldova la 15 ani de ani închisoare pentru frutul a cel puțin un miliard de dolari din sistemul bancar, Ilan Șor s-a aflat din anul 2019 în Israel, fiind și cetățean al acestui stat. De la începutul lui februarie, Ilan Șor pare să se afle la Moscova, unde are întrevederi cu oficiali ruși, despre care face postări pe rețelele de socializare.

El este dat în căutare și autoritățile de la Chișinău au cerut Moscovei să-l extrădeze, însă a primit refuz din partea Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău