Maia Sandu a lansat un apel la solidaritate față de cetățenii ucraineni, în special cei care se refugiază pe teritoriul Republicii Moldova

  • 25 Februarie 2022 13:31
Maia Sandu a lansat un apel la solidaritate față de cetățenii ucraineni, în special cei care se refugiază pe teritoriul Republicii Moldova

Președinta Maia Sandu a lansat un apel la solidaritate față de cetățenii ucraineni, în special cei care se refugiază pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul unui briefing, Maia Sandu a spus că autoritățile lucrează în regim de alertă și monitorizează îndeaproape evoluțiile din Ucraina, transmite Radio Chișinău.

Șefa statului a spus că a văzut o mobilizare semnificativă din partea cetățenilor Republicii Moldova și le-a mulțumit pentru generozitatea pe care au arătat-o în raport cu refugiații ucraineni. De asemenea, președinta a declarat că autoritățile Republicii Moldova s-au mobilizat rapid și lucrează în regim de alertă, monitorizând îndeaproape evoluțiile din Ucraina.

„Autoritățile Republicii Moldova s-au mobilizat rapid și lucrează în regim de alertă, continuăm să modernizăm îndeaproape evoluțiile războiului din Ucraina, inclusiv evoluțiile din raioanele de nord și de sud ale Republicii Moldova, unde impactul a fost imediat prin sosirea unui număr deosebit de mare de solicitări de intrare în țară. În vremuri grele acționăm cu calm și responsabilitate pentru a asigura în primul rând siguranța cetățenilor noștri”.

Maia Sandu a îndemnat la calm și solidaritate și a precizat că autoritățile vor oferi ajutor migranților din Ucraina.

„Mulți dintre cei sosiți au venit la rude și prieteni, dar instituțiile statului sunt pregătite să ajute persoanele care vin Ucraina și nu ape nimeni în țara noastră. Aceștia primesc provizii și lucruri de primă necesitate(…) Chiar dacă în următoarele zile fluxul de oameni din Ucraina va crește, îi vom primi pe toți cei care ne vor cere ajutorul. M-am bucurat să văd o mobilizare exemplară din partea cetățenilor noștri, autorităților centrale și locale, a medicului de afaceri pentru a ajuta oamenii veniți din țara vecină. Vă mulțumesc pentru generozitatea și solidaritatea de care dați dovadă în această perioadă grea. În vremuri tulburi, trebuie să putem conta unii pe alții. Sunt mândră de voi”.

                                                        

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău