Maia Sandu a discutat cu conducerea ANRE și Moldelectrica despre asigurarea concurenței pe piața de furnizare a energiei electrice

  • 24 Aprilie 2021 12:10
Maia Sandu a discutat cu conducerea ANRE și Moldelectrica despre asigurarea concurenței pe piața de furnizare a energiei electrice

Președintele Maia Sandu a discutat ieri, în cadrul unei ședințe de lucru, cu administrația ANRE și Î.S. Moldelectrica despre măsurile necesare pentru a asigura concurența pe piața de furnizare a energiei electrice.

În acest sens, potrivit unui comunicat al Președinției, participanții au vorbit despre acțiunile întreprinse pentru elaborarea și punerea în aplicare a noilor reguli cu privire la energia electrică de echilibrare, care se referă la compensarea devierilor de la valorile programate ale consumului și producției de energie electrică. Aceste reguli urmează a fi implementate până la data de 2 octombrie 2021 și trebuie să asigure atât concurența, cât și stabilitatea funcționării sistemului electroenergetic.

„ANRE și Î.S. Moldelectrica trebuie să asigure accesul egal și nediscriminatoriu la serviciile de echilibrare pentru toți furnizorii de energie. Este inadmisibilă aplicarea selectivă a regulilor pentru a favoriza anumiți furnizori, care fac uz de resursele administrative cu scopul de a monopoliza piața. ANRE trebuie să asigure respectarea regulilor de către toți furnizorii și să aplice sancțiuni pentru cei care activează în afara cadrului legal”, a declarat Maia Sandu.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău