Maia Sandu: „Am reconfirmat atașamentul R.Moldova pentru o schimbare profundă internă și dorința noastră de a prelua un rol mai activ pe arena internațională prin relansarea relațiilor cu statele vecine și contribuția la stabilitatea regiunii în ansamblu”

  • 20 Mai 2021 17:27
Maia Sandu: „Am reconfirmat atașamentul R.Moldova pentru o schimbare profundă internă și dorința noastră de a prelua un rol mai activ pe arena internațională prin relansarea relațiilor cu statele vecine și contribuția la stabilitatea regiunii în ansamblu”

În cea de-a doua zi a vizitei oficiale la Berlin, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevederi cu Secretarii de Stat din cadrul Ministerului Cooperării Economice și Dezvoltării al Germaniei (BMZ) și al Ministerului federal al Afacerilor Externe al Germaniei, se arată într-un comunicat al Președinției.

„Am avut o discuție foarte bună cu Maria Flachsbarth, Secretar de Stat în cadrul BMZ, instituție ce sprijină multe programe de dezvoltare realizate în Republica Moldova. I-am mulțumit doamnei Secretar de Stat pentru ajutorul oferit și pentru menținerea țării noastre pe lista de destinatari ai asistenței germane. Suntem interesați să continuăm cooperarea noastră prin proiecte de asistență pentru dezvoltarea comunităților și a infrastructurii locale, și pentru creșterea economică a regiunilor”, a menționat șefa statului.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre domeniile prioritare, ce necesită susținere, printre care se regăsesc dezvoltarea învățământului profesional tehnic și crearea locurilor de muncă pentru tineri și creșterea competitivității economiei prin sprijinirea transformării digitale.

„Am discutat azi și cu Niels Annen, Secretar de Stat al Ministerului federal al Afacerilor Externe al Germaniei. Am reconfirmat atașamentul Republicii Moldova pentru o schimbare profundă internă și dorința noastră de a prelua un rol mai activ pe arena internațională prin relansarea relațiilor cu statele vecine și contribuția la stabilitatea regiunii în ansamblu”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului i-a mulțumit domnului Niels Annen pentru sprijinul consistent al țării sale în context bilateral, dar și multilateral, la Berlin și Bruxelles, și pentru angajamentul Germaniei de a consolida securitatea și respectarea drepturilor omului în regiunea noastră. „Am reconfirmat intenția noastră de a continua și consolida cooperarea pe platforma Parteneriatului Estic”, a subliniat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău