Mai multe încălcări ale regulilor de circulație comise de motocicliști, depistate de polițiștii din nordul. R. Moldova. 13 motociclete au fost ridicate

  • 21 Iunie 2022 18:00
Mai multe încălcări ale regulilor de circulație comise de motocicliști, depistate de polițiștii din nordul. R. Moldova. 13 motociclete au fost ridicate

Ieri, polițiștii INSP din nordul R. Moldova au intensificat verificările la compartimentul circulației rutiere și, în doar trei ore, au înregistrat 21 de încălcări ale legislației admise de motocicliști.

Astfel, 13 motociclete au fost ridicate și duse la parcarea specială.

Totodată, au fost depistați trei conducători de motociclete în stare de ebrietate. Unul dintre ei avea o concentrație de 1,01 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Bărbatul de 30 de ani, locuitor al satului Prajila din raionul Florești a fost înlăturat de la ghidonul motocicletei și urmează a fi documentat pentru stare de ebrietate avansată.
 
Zilnic, polițiștii de patrulare depistează diverse încălcări admise de conducătorii de motociclete precum conducerea vehiculului fără deținerea dreptului de a conduce vehicule sau având un permis de conducere cu categorie necorespunzătoare, dar și conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit, sau care nu a fost supus reviziei tehnice și asigurării de răspundere civilă în modul stabilit.
 
În context, INSP recomandă repetat motocicliștilor:
- nu conduceți dacă ați consumat alcool;
- respectați limita de viteză pentru deplasare în siguranță;
- circulați prudent în condiții complicate de drum;
- evitați manevrele bruște în trafic;
- verificați starea tehnică a motocicletei și purtați echipament de protecție.
 
Polițiștii de patrulare vor continua acțiunile de prevenire a accidentelor rutiere pentru a oferi siguranță tuturor participanților la trafic.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău