Magistrată suspectată de falsuri, avansată în funcție (Adevărul)

  • 26 Februarie 2013 11:58
Magistrată suspectată de falsuri, avansată în funcție (Adevărul)

Consiliul Superior al Magistraturii va anunța marți, 26 februarie, un concurs pentru funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău, după ce Gheorghe Crețu și-a dat demisia fiind suspect în cazul omorului din Pădurea Domnească.

De atunci, interimatul este asigurat de judecătoarea Nelea Budăi, care s-ar putea înscrie în cursă pentru a deveni oficial adjuncta președintelui Curții de Apel, Ion Pleșca. Magistrata apare frecvent în rapoartele CSM privind procedurile disciplinare inițiate pe marginea unor decizii îndoielnice, însă nu a fost niciodată sancționată, relevă Adevărul.

Declarațiile pe venit pentru 2011, uitate pe vecie, alt titlu din Adevărul. Documentele depuse de persoanele cu funcții de răspundere acum un an, care se prăfuiesc la CNA, vor rămâne neverificate. Cele pentru 2011 au rămas neexaminate. Comisia Națională pentru Integritate urma să-și înceapă activitatea la 1 martie 2012. Lucrurile s-au mișcat însă încet. Astfel că verificarea averilor persoanelor cu funcții de răspundere a fost lăsată baltă.

Confruntarea dintre cele trei partide-mebre ale AIE s-a evidențiat în ultima săptămână prin implicarea mai pronunțată a instituțiilor pe care le controlează fiecare formațiune în parte, observă Adevărul. totodată, cotidianul scrie că principalul palat, cel al președintelui, care ar fi trebuit să fie mai activ, acum când era nevoie, s-a arătat din nou a fi incapabil de a intra în joc, deși există suficiente prerogative constituționale.

Criza politică ne plasează alături de Armenia și Georgia, mai subliniază Adevărul. Experții sunt tot mai sceptici că țara noastră va semna în noiembrie, la Vilnius, Acordul de Asociere cu UE. Mai mult, ei susțin că în discuțiile neoficiale de la Bruxelles Moldova este văzută la pachet cu Armenia și Georgia, iar eventualele anticipate ne-ar putea agrava situația.

Stalin n-a murit, el e șefu` partidelor democratice din RM, scrie Constantin Tănaseîn Timpul.Potrivit autorului, dacă problemele care au adus Alianța în pragul decesului s-ar fi discutat democratic în partide, nu se ajungea unde s-a ajuns. Partidele de azi, inclusiv cele de la guvernare, sunt conduse cu o mână de fier de șefu`. Astfel, partidele devin platforme de lansare a dictatorilor mai mari sau mai mici.

Timpul mai notează că angajații instituțiilor de învățământ vor fi obligați să comunice imediat cazurile suspecte de pericol pentru copil, potrivit unui ordin al Ministerul Educației. Acesta a fost pusă în aplicare în urma numeroaselor sesizări din partea mass-media și a părințilora cazurilor de abuz și neglijare severă în mediul școlar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău