MAE România: Doi ostatici cu dublă cetățenie, română și israeliană, se află printre persoanele eliberate din Fâșia Gaza

  • 26 Noiembrie 2023 11:40
MAE România: Doi ostatici cu dublă cetățenie, română și israeliană, se află printre persoanele eliberate din Fâșia Gaza

Doi ostatici cu dublă cetățenie, română și israeliană, se află printre persoanele eliberate din Fâșia Gaza în urmă schimbului dintre Israel și Hamas, informează duminică Ministerul de Externe de la București.

„În continuarea precizărilor de presă ale Ministerului Afacerilor Externe privind activitatea Celulei de criză interinstituțională, MAE informează că duminică, 26 noiembrie 2023, două persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate”, potrivit MAE, scrie Digi24.

În prezent, patru persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe salută eforturile diplomatice ale SUA, Statului Qatar și Republicii Arabe Egipt pentru eliberarea ostaticilor din Fâșia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene, mai precizează MAE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău