MAE condamnă actele de vandalism care ar fi fost comise la Paris de trei cetățeni ai Republicii Moldova

  • 09 Iunie 09:20
MAE condamnă actele de vandalism care ar fi fost comise la Paris de trei cetățeni ai Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a condamnat actele de vandalism care ar fi fost comise de trei cetățeni moldoveni la Paris, Franța. Autoritățile de la Chișinău au anunțat că sunt pe deplin dispuse să colaboreze cu partea franceză pentru a stabili toate circumstanțele cazului și pentru a atrage persoanele la răspundere, informează MOLDPRES.

MAE a subliniat că, „aceste acțiuni fac parte dintr-o strategie hibridă menită să afecteze imaginea internațională a țării noastre”.

„Ne exprimăm regretul profund pentru acest incident și condamnăm cu fermitate acțiunile acestor cetățeni, care fac parte dintr-o strategie hibridă menită să afecteze imaginea internațională a țării noastre. Autoritățile din Chișinău sunt pe deplin dispuse să colaboreze cu partea franceză pentru a clarifica toate circumstanțele acestor fapte și pentru a atrage persoanele responsabile la răspundere”, a precizat MAE.

Astăzi, în presă au apărut informații despre reținerea a trei cetățeni moldoveni pentru acte de vandalism comise la Paris, Franța.

Citiți și: Trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost arestați în Franța sub suspiciunea că au marcat pe ziduri șabloane reprezentând sicrie însoțite de cuvintele „soldați francezi în Ucraina”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău