Trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost arestați în Franța sub suspiciunea că au marcat pe ziduri șabloane reprezentând sicrie însoțite de cuvintele „soldați francezi în Ucraina”

  • 08 Iunie 14:35
Trei cetățeni ai Republicii Moldova au fost arestați în Franța sub suspiciunea că au marcat pe ziduri șabloane reprezentând sicrie însoțite de cuvintele „soldați francezi în Ucraina”

Trei persoane din Republica Moldova au fost reținute și plasate în arest la Paris, fiind suspectate că au aplicat pe ziduri șabloane de tip graffiti ce reprezintă sicrie, însoțite de mențiunea „Soldat francez în Ucraina”, potrivit BFMTV, transmite News.ro.

În momentul arestării suspecților, care a avut loc vineri seară, cei trei aveau asupra lor vopsea, mănuși și șabloane.

Desenele au fost descoperite vineri pe mai multe clădiri din arondismentul 7 al Parisului, inclusiv la parterul unui bloc de apartamente. Șabloanele graffiti, care măsurau 30 de centimetri pe 30 de centimetri, au fost imprimate pe ziduri cu vopsea roșie.

Un grup a revendicat acțiunea, indicând prezența graffiti-ului și în alte locuri din Paris.

„Această acțiune a fost un răspuns la acțiunile nepotrivite ale autorităților franceze față de activiștii noștri care au depus sicrie lângă Turnul Eiffel”, au scris aceștia referindu-se la o acțiune care a avut loc la 1 iunie, când cinci sicrie au fost descoperite la picioarele Turnului Eiffel. Sicriele în mărime naturală erau înfășurate în drapele franceze și aveau inscripția „Soldați francezi uciși în Ucraina”.

Anchetatorii au stabilit o legătură directă cu o altă acțiune – apariția unor șabloane reprezentând mâini roșii pe memorialul Shoah, ceea ce a stârnit suspiciuni de ingerință străină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,03 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
27
Wed
24
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău