Lupta pentru Basarabia continuă (Ziarul de Gardă)

  • 22 Noiembrie 2012 13:51
Lupta pentru Basarabia continuă (Ziarul de Gardă)

Lupta pentru Basarabia continuă scrie Petru Grozavu în Ziarul de Gardă referindu-se la vizita lui Rogozin la Chișinău.

Rusia s-a cuibărit în Transnistria militar, politic, administrativ, cu spionaj, securitate, industrie de război... De ce să nu-și asigure acum și o acoperire diplomatică?. Dar oficială, cu aprobrea Chișinăului, pentru a crea un precedent, pe care să-l poată extinde și asupra altor zone ale R. Moldova și să dea curs proiectului Lukianov de exterminare a R. Moldova. Lupta pentru Basarabia continuă. 

Ziarul de Gardă publică un interviu cu directorul liceului cu predare în limba română din Grigoriopol, dna Eleonora Cercavschi.

În aceeași publicație găsim și un reportaj din satul de baștină a lui Vlad Palhotniuc. „Toată vremea lua premiile, pentru că era hapsânos”, așa îl descriu colegii săi de clasă pe prim-vicepreședintele Parlamentului.

R. Moldova - prima în Parteneriatul Estic, arată un studiu realizat de experți din cadrul celor șase țări-membre, însă trebuie să continuăm reformele în Justiție și să stârpim corupția, mai relevă experții, citați de Adevărul . 

R. Moldova ratează o investiție de 15 milioane de euro, titrează Adevărul. Cotidianul se referă la decizia unuia dintrecei mai mari producători din lume de componente și echipamente electrice pentru automobile, concernului german Draexlmaier, care a renunțat la construcția celei de-a treia uzine în Bălți, în pofida eforturilor autorităților de la Chișinău de a atrage noi investiții pentru a scoate economia din criză. Motivul care ar fi provocat nemulțumirea businessmenilor sunt controalele efectuate de către Serviciul Fiscal. La începutul lunii noiembrie Fiscul a pus și sechestru pe conturile companiei, aflăm din Adevărul.

Aceeași publicație mai scrie despre soarta ofițerilor români rămași în Basarabia la 28 iunie 1940. Sute de militari care și-au îndeplinit datoria față de Țară în Armata Română au fost declarați „dușmani ai poporului“ de către regimul comunist, fiind împușcați de călăii NKVD.

Adevărul își cere scuze în ediția de astăzi de la istoricul Alexandru Moșanu pentru o informație eronată difuzată în cotidian.

Constantin Tănase susține în Timpul că așa-zisul „incident cu profesorul de la Bălți” a fost în realitate o provocare murdară în spatele căreia stau serviciile secrete rusești și forțele politice filoruse și antiromânești de la Chișinău. Scopul provocării a fost să ne prezinte pe noi, moldovenii, niște barbari, niște păroși, care ne dăm huța prin copaci, aninați de coadă, iar pe ruși - ca niște victime inocente ale „naționaliștilor și xenofobilor moldoveni... românizați”. Scopul a fost atins. Și nu fără concursul nostru, fără tăcerea noastră lașă, care naște monștri, comentează C. Tănase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău