Lucrările de testare a gazoductului Iași-Ungheni se vor încheia la 20 august

  • 08 August 2014 14:03
Lucrările de testare a gazoductului Iași-Ungheni se vor încheia la 20 august

Lucrările de testare a gazoductului Iași-Ungheni se vor încheia la 20 august, după care la 27 august va avea loc ceremonia de inaugurare a acestuia a declarat ministrul adjunct al Economiei, Tudor Copaci.

Potrivit oficialului, recenta explozie în timpul testării unei țevi umplute cu aer și nu cu gaz s-a datorat unei scurgeri de aer ca urmare a unei fisuri. Porțiunea de țeavă cu problemă a fost ulterior înlocuită, a menționat Tudor Copaci. 

Gazoductul Iași-Ungheni va fi inaugurat la 27 august, zi în care Republica Moldova va marca 23 de ani de la obținerea independenței. La ceremonie sunt așteptați să participe comisarul European pentru Energie, Günther Oettinger și Prim-ministrul României, Victor Ponta.

Amintim că gazoductul cu o lungime de 43,2 kilometri, dintre care 11 kilometri pe teritoriul Republicii Moldova, a costat circa 26 de milioane de euro. 7 milioane de euro reprezintă contribuția financiară a Uniunii Europene, iar restul finanțării este suportat de Guvernul României, în contul unui grant de 100 de milioane de euro destinat Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău