Litoralul pentru toți, în România, începe astăzi. Prețurile pornesc de la 10 euro pe zi

  • 01 Septembrie 2019 12:21
Litoralul pentru toți, în România, începe astăzi. Prețurile pornesc de la 10 euro pe zi

O nouă ediție a programului „Litoralul pentru toți” începe azi în România, cu prețuri de la 50 la 140 de lei românești (între 10 și 30 de euro - n.red.) pe zi, iar biletele se pot cumpăra și cu vouchere de vacanță. 49 de hoteluri s-au înscris în program.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) susține că multe hoteluri refuză rezervările în septembrie din cauza lipsei de angajați, menționează MEDIAFAX.

FPTR a anunțat lansarea programului „Litoralul pentru toți", prin care turiștii beneficiază de cazare la mare plătind între 50 și 140 de lei pe zi, începând cu 1 septembrie până în 30 septembrie.

Tarifele practicate în cadrul programului sunt mai mici cu până la 70% față de cele din vârf de sezon.

„Aflat la a 36-a ediție, programul special <Litoralul pentru Toți> prezintă același interes din partea turiștilor ca și acum 18 ani, când a fost lansat, fiind singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone. Pentru a veni în sprijinul turiștilor, multe hoteluri intrate în program mențin aceleași tarife nemodificate de 7 ani, deși costurile utilităților au suferit în toată această perioadă majorări de peste 60%, iar în unele cazuri chiar s-au dublat. Și în cadrul acestei ediții, sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță”, a arătat FPTR.

Potrivit federației, pentru al treilea an consecutiv, turismul din România și în special hotelurile de pe litoral se confruntă cu o criză a forței de muncă fără precedent, multe hoteluri refuzând rezervări în septembrie din cauza lipsei de personal.

Cu toate acestea, până acum s-au înscris în program 49 hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, care pun la dispoziție 3.675 de locuri în fiecare dintre cele patru serii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău