Linie clandestină de preparare a parafarmaceuticelor, depistată de poliție

  • 08 Februarie 2016 19:02
Linie clandestină de preparare a parafarmaceuticelor, depistată de poliție

Polițiștii au depistat o linie clandestină de preparare a produselor parafarmaceutice.

Afacerea era condusă de o familie, care produceau produsele sub numele unei mărci comerciale și le comercializau atât pe teritoriul țării, cât și peste hotare. Inspectoratul General al Poliției anunță despre reținerea a doi suspecți, transmite IPN.

Potrivit polițiștilor, livrarea produselor era efectuată prin intermediul serviciului poștal. Până la moment, s-a stabilit că în perioada anilor 2012-2015, membrii grupării au obținut un venit ilegal din activitatea desfășurată în mărime de aproape 2 milioane de lei.

În cadrul perchezițiilor efectuate la oficiile, depozitele, domiciliile și automobilele grupului infracțional, forțele de ordine au ridicat bunuri în valoare de circa 20 de milioane de lei. De asemenea, au fost depistate înscrisuri, sigilii de la mai multe întreprinderi străine, declarații vamale privind expedierile de produse prin poștă în alte state, avize de recepție poștală.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru evaziune fiscală a întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor. Persoanele culpabile de o asemenea infracțiune riscă amendă de la 60 până la 100 de mii de lei sau închisoare de până la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău