Limba noastră cea română | 20 de scriitori de peste Prut, care nu au mai fost niciodată în R.Moldova, se află la Chișinău

  • 31 August 2019 12:56
Limba noastră cea română | 20 de scriitori de peste Prut, care nu au mai fost niciodată în R.Moldova, se află la Chișinău

20 de scriitori din România care nu au mai fost niciodată în Republica Moldova, se află zilele acestea la Chișinău pentru a participa la manifestările dedicate sărbătorii limbii române.

Grupul a fost organizat de scriitorul George Călin, Ambasador Cultural la Convenția ONU-Geneva.

George Călin a declarat pentru Radio Chișinău că organizează grupuri de scriitori din România la evenimentele dedicate Zilei Limbii Române, începând cu anul 1995.

„Din 1995 vin în fiecare an cu un grup de scriitori din România ca ei să simtă durerea acestui colț de țară, să ducă mai departe mesajul transmis de scriitorii din Basarabia. Astăzi sunt prezent cu 20 de scriitori care nu au fost niciodată în Basarabia”, spune George Călin.

Astăzi (duminică), grupul va merge în Nordul Republicii Moldova, iar ulterior, scriitorii din România își vor publica impresiile despre prima lor vizită, în revista Apollon.

Ziua Limbii Române, marcată la 31 august este o sărbătoare deosebită, apreciază Ambasador Cultural la Convenția ONU-Geneva, George Călin.

„Pentru mine reprezintă o sărbătoare a sufletului, o sărbătoare ca o icoană la care ar trebui să ne închinăm cu toții. Simt că sufletu-mi vibrează când sunt aici la Chișinău, când sunt în orice colț a Basarabiei și încep să cânt plângând”, mai spune el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău