Lilian Carp, despre decizia Federației Ruse: Eu nu am de gând să merg în Rusia atât timp cât la putere este regimul criminal a lui Putin

  • 25 Aprilie 2023 14:09
Lilian Carp, despre decizia Federației Ruse: Eu nu am de gând să merg în Rusia atât timp cât la putere este regimul criminal a lui Putin

Deputatul PAS Lilian Carp vine cu o reacți referitor la decizia Federației Ruse privind interzicerea intrării pe teritoriul Rusiei a mai multor oficiali de la Chișinău, menționând că „nu am de gând să merg în Rusia”, transmite Radio Chișinău.

Eu nu am de gând să merg în Federația Rusă atât timp cât în Rusia este regimul criminal a lui Putin.

Poziția mea va rămâne fermă, am condamnat și voi condamna acțiunile de separatism și terorism pe care le face Federația Rusă pe teritoriul Ucrainei și față de alte state.

Federația Rusă a avut mai multe acțiuni ostile față de R. Moldova și a încercat să folosească atât instrumente economice, embargouri și multe altele. Să nu uităm că de câte ori autoritățile din R. Moldova luau decizii care lor nu le conveneau, ne pomeneam cu diferite embargouri.

Să nu uităm de acțiunile de încurajare a separatismului pe care le face Federația Rusă pe teritoriul R. Moldova…

Așa cum am mai spus-o de la tribuna Parlamentului în 2018, Rusia face export de terorism în zonele gri ale Uniunii Sovietice, astea sunt acțiuni prin care Rusia a exportat terorism. Rusia trebuie să se învețe să-și respecte vecinii.

Politica în secolul 21 nu se duce cu arma în mână, asta trebuie să înțeleagă Rusia”, a declarat într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

Amintim că astăzi, 25 aprilie, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, pentru a-i fi înaintată o notă de protest în legătură cu ceea ce partea rusă a numit "demersuri neprietenoase ale Chișinăului".

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău