Liderii UE, șocați după ultima convorbire cu Zelenski. „Ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”

  • 25 Februarie 2022 18:30
Liderii UE, șocați după ultima convorbire cu Zelenski. „Ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”

Liderii europeni au rămas șocați după ultima convorbire video cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care li s-a adresat ca și cum și-ar fi luat adio de la ei, a declarat vineri premierul bulgar Kiril Petkov.

„A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei)”, a declarat Kiril Petkov într-o discuție cu jurnaliștii, potrivit Euractiv și DIGI24.

„Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victima ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a continuat Petkov.

El a continuat spunând că niciun stat membru UE nu a fost cu adevărat pregătit pentru invazia masivă a Rusiei în Ucraina.

„Niciun lider european nu se aștepta la un atac atât de masiv. Se așteptau ca tancurile rusești să intre în provinciile Donețk și Lugansk, dar nimeni nu se aștepta la un atac atât de masiv, cu atît de multe victime. O treime din armata ucraineană a fost distrusă deja”, a mai spus premierul bulgar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău