Legea amnistiei intră, astăzi, în vigoare în Ucraina

  • 17 Februarie 2014 09:34
Legea amnistiei intră, astăzi, în vigoare în Ucraina

În Ucraina, legea de amnistie pentru manifestați intră în vigoare astăzi, a anunțat parchetul general, după evacuarea sediului primăriei din Kiev și a altor clădiri publice în provincie, o condiție prealabilă a aplicării acestei legi, relatează Agerpress.

 

'Legea prevede abandonarea urmăririlor în justiție în cazul persoanelor care au comis infracțiuni între 27 decembrie și 2 februarie', a indicat parchetul într-un comunicat.

Ieri, o mie de manifestanți s-au adunat în fața sediului primăriei din Kiev pentru a cere aplicarea 'imediată' a legii de amnistie în cazul manifestanților urmăriți în justiție.

Cu câteva ore înainte, opoziția ucraineană evacuase sediul primăriei Kievului, unul din centrele mișcării de contestare, pe care-l ocupa din luna decembrie, provocând dezamăgire în rândul multora din manifestanți.

Evacuarea a fost o condiție-cheie pentru punerea în aplicare a legii de amnistie pentru 234 de protestatari, care au fost puși în libertate vineri, dar care rămân inculpați pentru infracțiuni pasibile cu până la 15 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău