La Tiraspol a fost anulată starea de urgență, dar au rămas interzise mai multe activități pentru locuitorii regiunii

  • 16 Iunie 2020 14:13
La Tiraspol a fost anulată starea de urgență, dar au rămas interzise mai multe activități pentru locuitorii regiunii

În regiunea transnistreană a fost anulat astăzi regimul stării de urgență, dar au fost instituite "acțiuni restrictive (carantină) pentru prevenirea răspândirii infecției de coronavirus".

Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru este prevăzut de hotărârea adoptată de autoritățile regiunii separatiste, în care se menține cea mai mare parte a restricțiilor care au fost valabile în timpul stării de urgență începând cu 15 martie.

Astfel, este interzisă în continuare ieșirea localnicilor în afara regiunii, cu excepția cazurilor de necesitate stringentă (cum ar fi înmormântarea rudelor apropiate). Intrarea este permisă numai cu condiția autoizolării ulterioare timp de două săptămâni.

De asemenea, este interzis transportul internațional și interurban de pasageri, transportul public, cu excepția taxiului; organizarea evenimentelor de masă cu participarea a peste 40 de persoane; activitatea antreprenorilor individuali în domeniul evenimentelor culturale; activitatea hotelurilor și organizațiilor sanatoriale; prestarea serviciilor de alimentație public, cu excepția zonelor deschise și a teraselor.

Rămân obligatorii și purtarea măștilor în locuri aglomerate, termometria, dezinfectarea mâinilor, igienizarea spațiilor.

Potrivit centrului operațional din Tiraspol, luni seară, în regiune au fost înregistrate 110 cazuri de infecție cu coronavirus. În spitale se află 194 de pacienți cu COVID-19, 862 de persoane s-au vindecat, 43 au decedat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău