La Alep este în vigoare o încetare a focului

  • 20 Octombrie 2016 14:04
La Alep este în vigoare o încetare a focului

La Alep este în vigoare o încetare a focului, anunțată de Siria și Rusia încă de acum câteva zile, pentru a le permite civililor și luptătorilor din cartierele controlate de rebeli să părăsească localitatea.

Reprezentanți ai rebelilor afirmă însă că încetarea focului este parte a unui război psihologic menit să îi determine să se predea, trasmite Rador.

În pregătirea pauzei umanitare, aviația rusă și cea siriană au încetat, de marți, bombardarea părții estice a localității, iar Armata siriană s-a retras din zona celor opt coridoare umanitare din care două sunt deschise pentru militanți și civili, iar șase numai pentru civili. 

Președintele rus Vladimir Putin a declarat azi-noapte, după convorbirile de la Berlin cu liderii Germaniei și Franței, Angela Merkel și François Hollande, că Rusia va prelungi suspendarea bombardamentelor la Alep până la intensificarea acțiunilor grupărilor teroriste. Franța și Germania au criticat dur acțiunile Rusiei la Alep, cerând oprirea bombardamentelor aeriene ca singură modalitate de a rezolva criza umanitară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău