Klaus Iohannis: Rezultatele de la summit-urile UE și NATO nu au căzut din cer. Românii sunt mai bine apărați, iar Ucraina și R. Moldova au primit statutul de candidat la UE

  • 06 Iulie 2022 09:00
Klaus Iohannis: Rezultatele de la summit-urile UE și NATO nu au căzut din cer. Românii sunt mai bine apărați, iar Ucraina și R. Moldova au primit statutul de candidat la UE

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că în ultimele săptămâni România a obținut rezultate “bune pentru România” în politica externă și cea de securitate, precizând că aceste rezultate “nu au venit de la sine și nu au căzut din cer”, ci sunt rezultatele obținute de “Administrația Prezidențială, Externe, Guvernul, reprezentanțele noastre”.

“Ultimele  săptămâni au fost foarte intense pentru România și, dacă vorbim despre  politica externă și despre politica de securitate a României, pot să  spun că au fost săptămâni foarte bune.Dacă  ne gândim doar la ultimele două întâlniri mari, care au avut loc  săptămâna trecută, Summitul NATO de la Madrid, și cu o săptămână  înainte, Consiliul European, cred că ne amintim, majoritatea dintre noi  cu plăcere, de rezultatele bune care au fost obținute de România pentru  România. N-aș vrea să repet ceea ce  am spus și de la Bruxelles, și de la Madrid, dar cred că este potrivit  să repet că aceste întâlniri au făcut România mai sigură, mai vizibilă  și au dovedit un lucru care a fost discutat de multe ori, și acum cred  că răspunsul este pe măsură: România este un actor foarte implicat în  politica europeană și în politica de securitate”, a precizat șeful  statului, într-o conferință de presă, scrie Calea Europeană.

“Românii  sunt mai bine apărați, România este mai bine protejată și, dacă ne  uităm și la Vecinătate, faptul că Ucraina, dar, remarcabil, și Moldova  au primit statutul de candidat pentru a intra în Uniunea Europeană, ne  dăm seama că și pe acest palier, pentru România, evoluția a fost una  deosebit de pozitivă. Aceste  rezultate nu au venit de la sine și nu au căzut din cer. Aceste  rezultate sunt rezultatele unei echipe mari – și Administrația  Prezidențială, Externele, Guvernul, reprezentanțele noastre, foarte  multă lume a lucrat foarte mult timp. Ca să fie foarte clar, aceste  rezultate au fost muncite și folosesc acest prilej pentru a-mi exprima  mulțumirea față de toți cei care s-au implicat pentru a obține aceste  rezultate”, a conchis el.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău