Kim Jong Un consideră că țara ar trebui să-și hrănească soldații mai bine și că au nevoie de soia

  • 25 Iulie 2018 13:30
Kim Jong Un consideră că țara ar trebui să-și hrănească soldații mai bine și că au nevoie de soia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara ar trebui să-și hrănească soldații mai bine, potrivit agenției de presă nord-coreene KCNA, afirmație ce survine după ce starea sănătății unui soldat nord-coreean care a fugit anul trecut în Coreea de Sud a indicat probleme de nutriție, relatează Reuters.

Aflat într-o vizită la o fabrică de rații alimentare pentru militari, Kim a spus că aceasta ar trebui să producă alimente gustoase și nutritive pentru a "contribui substanțial la îmbunătățirea dietei persoanelor care se află serviciul" armatei, menționează KCNA.

Kim a spus că "oficiali și angajați ai fabricii ar trebui întotdeauna să depășească planul de producție la toți indicatorii, ținând cont de intenția nobilă a tatălui său, Kim Jong Il, care nu a precupețit niciun efort pentru soldații Armatei Poporului''.

"Asigurați-vă că încă îi simt grija iubitoare", a spus Kim Jong Un.

Vizita la fabrică a fost cea mai recentă dintr-o serie de inspecții efectuate de către Kim, inclusiv la unități industriale și zone economice speciale în apropierea graniței Coreei de Nord cu China, conform media de stat nord-coreene. Kim Jong Un și-a mutat atenția de la dezvoltarea de rachete nucleare la situația economică a țării, în aprilie.

Potrivit Băncii Mondiale, populația Coreei de Nord este de aproximativ 25,4 milioane de locuitori. Ministerul apărării din Coreea de Sud estimează că 1,28 milioane de persoane sunt active în cadrul Armatei Poporului nord-coreene.

Anul trecut s-au găsit boabe de porumb în stomacul unui soldat nord-coreean care a înfruntat o ploaie de gloanțe pentru a fugi în Coreea de Sud. Starea lui de sănătate a evidențiat probleme de nutriție despre care experții susțin că afectează întreaga populație nord-coreeană de decenii.

Problema principală din Coreea de Nord este o dietă monotonă - în principal orez/porumb, kimchi și pastă de fasole - lipsită de grăsimi esențiale și proteine, a indicat anterior Programul Alimentar Mondial.

În timpul turneului la fabrică, Kim a apreciat că soldații ar avea nevoie de diverse produse pe bază de soia, în special soia fermentată, pentru sănătatea lor. Boabele de soia au aproximativ 36% proteine. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,4
Ploaie ușoară
Umiditate:85 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău