Peste 1400 de refugiați ucraineni și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova. Ce profesii practică

  • 26 Mai 16:40
Peste 1400 de refugiați ucraineni și-au găsit un loc de muncă în R. Moldova. Ce profesii practică

De la începutul invaziei ruse în Ucraina până în prezent 1411 cetățeni din Ucraina, dintre care 971 femei și 440 bărbați, s-au angajat în câmpul muncii din R. Moldova. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în mun. Chișinău (1091), UTA Găgăuzia (58), Bălți (68).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

De la începutul anului curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 478 angajatori, declarând 4380 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, în perioada menționată, circa 110 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Precizăm, că ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:83 %
Vint:6,69 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău