Președintele ucrainean Zelenski va vizita astăzi Spania

  • 27 Mai 08:27
Președintele ucrainean Zelenski va vizita astăzi Spania

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care își îndeamnă aliații să-și întărească ajutorul pentru a contracara ofensiva rusă, se va afla luni la Madrid unde se va întâlni cu premierul spaniol Pedro Sanchez, a anunțat duminică guvernul spaniol, notează AFP, scrie Agerpres.

"Președintele guvernului, Pedro Sanchez, îl va primi pe președintele Ucrainei" la prânz (10.00 GMT), apoi cei doi lideri vor susține o conferință de presă, au anunțat serviciile premierului într-un comunicat citat de sursă.

Regele Felipe al VI-lea îl va primi, de asemenea, pe liderul ucrainean, a anunțat palatul într-un comunicat.

Aceasta este prima vizită oficială a președintelui Zelenski în Spania de când a venit la putere în 2019, la mai bine de doi ani de la începutul invaziei ruse a țării sale.

Prim-ministrul Sanchez le-a explicat miercuri deputaților spanioli că va fi semnat un acord de cooperare bilaterală.

"De îndată ce situația de pe front o va permite, vom semna un acord cu Ucraina care va consolida cooperarea economică, socială și instituțională dintre țările noastre", a declarat el.

Președintele Zelenski era așteptat la Madrid la mijlocul lui mai pentru o vizită oficială, dar a fost nevoit să-și anuleze vizita din cauza noii ofensive rusești din nordul Ucrainei, potrivit presei spaniole.

Șeful statului ucrainean urmează să semneze, potrivit cotidianului El Pais, un acord bilateral de securitate menit să garanteze sprijinul militar al Madridului pentru Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:83 %
Vint:6,69 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău