Emmanuel Macron a ajuns în Berlin. E prima vizită a unui șef de stat francez în Germania din ultimii 24 de ani

  • 26 Mai 17:05
Emmanuel Macron a ajuns în Berlin. E prima vizită a unui șef de stat francez în Germania din ultimii 24 de ani

Președintele francez, Emmanuel Macron, a sosit duminică în Germania, într-o vizită de stat de trei zile. Este prima a unui șef de stat francez în această țară din ultimii 24 de ani, transmite AFP, potrivit News.ro.

Vizita, care potrivit Palatului Elysee urmează „să pună în valoare atașamentul comun” al celor două țări față de democrație, a fost inițial planificată pentru începutul lui iulie 2023 pentru trei zile, dar revoltele din Franța după moartea tânărului Nahel, ucis de un polițist în timpul unui control rutier, l-a determinat pe președintele francez să solicite o amânare, scrie Digi24.

Această vizită, prima pentru un președinte francez în ultimii 24 de ani, va avea loc cu puțin timp înainte de alegerile europene în cele 27 de țări ale UE, din 6 până în 9 iunie, și startul EURO 2024 de fotbal în Germania.

Președintele francez se întâlnește regulat cu cancelarul german, Olaf Scholz, la Paris sau la Berlin, în timp ce această vizită de stat, cea mai importantă din ierarhia protocolară, este organizată de șeful statului german, Frank-Walter Steinmeier.

Șeful statului francez efectuează vizite la Berlin, Dresda, în fosta Republică Democratică Germania (RDG), și la Munster, în vestul Germaniei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:0,51 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău