Kievul avertizează că încă există pericolul unei ample agresiuni rusești împotriva Ucrainei

  • 22 Noiembrie 2018 15:05
Kievul avertizează că încă există pericolul unei ample agresiuni rusești împotriva Ucrainei

Ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, a avertizat că amenințarea unei ample agresiuni din partea Federației Ruse rămâne în vigoare - scrie agenția RBC.

Potrivit lui Poltorak, Moscova încă nu a dovedit că renunță la politica agresivă față de Ucraina. "Consider că este imposibil să afirmăm că nu există pericolul unei agresiuni deschise. Din păcate, am mari îndoieli că Rusia și Putin și-au abandonat politica agresivă față de Ucraina și au renunțat la agresiunea deschisă împotriva Ucrainei.

Acțiunile lor, cel puțin, spun "complet altceva" - a afirmat ministrul apărării de la Kiev. În plus, potrivit lui Poltorak, conflictul armat din estul Ucrainei se menține în faza activă și nu poate fi calificat drept un conflict "înghețat". "Este un conflict fierbinte, dar cu anumite rețineri.

Și există multe motive pentru care acest conflict nu are o intensitate și o activitate foarte mare, forțele noastre armate sporindu-și în tot acest timp gradul de pregătire, echipamentul tehnologic, nivelul de pregătire a personalului militar" - a explicat ministrul.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău