Jurnal.md | Alexandru Slusari, către Platon și Morari: „Voi ambii în diferită măsură, dar ați pus umărul la distrugerea acestui stat. Voi ați pus umărul la capturarea statului.” (Revista presei)

  • 08 Ianuarie 2021 11:33
Jurnal.md | Alexandru Slusari, către Platon și Morari: „Voi ambii în diferită măsură, dar ați pus umărul la distrugerea acestui stat. Voi ați pus umărul la capturarea statului.” (Revista presei)

Revista presei- 8 ianuarie 2021.

În Ziarul Național, Nicolae Negru scrie despre vulnerabilitatea democrației americane, referindu-se la protestele de la Capitoliul american. „Concentrată pe propria imagine, America lui Trump nu arată bine. Editorialistul atenționează că democrația nu este invulnerabilă, ea nu și-a dezvoltat anticorpi împotriva demagogiei, populismului, nici măcar în AmericaÎnsă Trump a făcut o greșeală fatală, și-a tăiat creanga de sub picioare trăgând în democrația americană. Instituțiile americane au rezistat. După invadarea Capitoliului de către susținătorii săi, pe care i-a incitat la violență, certificarea rezultatelor s-a transformat într-o formalitate, cum ar fi trebuit să fie de la început. Abia joi Trump și-a dat seama de greșeală și și-a recunoscut înfrângerea. El ar putea să-și fondeze mâine propriul partid, dar a intrat deja în istorie ca un perdant”, scrie Nicolae Negru în Ziarul Național.

Jurnal.md reține declarația vicepreședintelui Platforma DA Alexandru Slusari, către Platon și Morari: „Vă detest! Reprezentați două grupări criminale”. Republica Moldova „se scufundă” din cauza reglărilor de conturi între mai multe grupări criminale, iar acțiunile la care asistăm în ultimele zile fac parte din acest scenariu, susține vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, la emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV. Slusari, prezent în emisiunea la care au participat și controversatul afacerist Veaceslav Platon și fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, le-a transmis celor doi că „îi detestă”. „Eu nu am cuvinte cât de tare vă detest. Voi ambii în diferită măsură, dar ați pus umărul la distrugerea acestui stat. Voi ați pus umărul la capturarea statului. Asta ar fi o dovadă că toate aceste grupări acum se ceartă, iar în oricare moment pot să se înțeleagă între dânșii. Eu vreau să vă amintesc, nu vreau să vorbesc despre Laudromat, există comisia și eu sunt ferm convins că, noi o să aducem mai multe probe precum Laudromat nu este doar spălare de bani, curați - nu curați, dar au fost și multe abuzuri, schimbare de legislație, dar eu, ați vrut despre furtul miliardului să discutăm, dl. Platon, eu vreau să vă amintesc că în 2011 s-a început devalizarea sistemului bancar prin diferite atacuri raider, unul dintre care a fost la BEM, atunci dvs. ați acționat în tandem cu dl. Plahotniuc. Dar dumneavoastră, domnule Morari, ați avut din 2016 raportul Kroll și nu ați făcut nimic. Dosarul laundromat, la fel, l-ați tărăgănat ani la rândul. Voi, cu Plahotniuc, cu Șor și cu Dodon ați distrus această țară”, a declarat Slusari.

Culmea obrăzniciei: Platon se comportă ca un nesimțit și îl numește prost pe un vicepreședinte al Parlamentului, titrează Deschide.md, cu referire la aceeași emisiune de la Jurnal TV. Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut ca „raiderul Nr.1 din spațiul CSI” și-a reconfirmat „poziția” de persoană fără scrupule, rămasă ostatică realităților din anii 90 ai secolului trecut. În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, acesta practic l-a amenințat pe vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, doar pentru că acesta „și-a permis” să scoată în evidență mai multe activități frauduloase ale raiderului. Dezbaterea dintre cei doi a început după ce Alexandr Slusari a vorbit despre mai multe tranzacții pe care Platon le-a realizat începând cu anii 2011 împreună cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc. În cadrul emisiunii, Slusari a prezentat mai multe probe, inclusiv tranzacții exacte, cu cifre concrete de milioane de dolari dintre Platon și Plahotniuc, cu încălcarea normelor de creditare. Platon nici nu a încercat să nege veridicitatea acestor informații, dar pe un ton obraznic a remarcat că pentru asemenea încălcări (pentru care în alte state l-ar costa mulți ani de pușcărie n.red), în Republica Moldova nu riscă decât o amendă. El însă s-a adresat pe un ton obraznic către vicepreședintele Parlamentului, numindu-l „prost”, dar nu prezentat nicio probă care ar demonstra nevinovăția sa în dosarele în care figurează precum jaful bancar din 2014, spălătoria rusească, sau așa-numitul „Laundromat”, preluarea ilegală a unor companii din Republica Moldova și altele”, scrie Deschide.md. 

Ziarul de Gardă vine cu un colind de Crăciun dedicat celor care, în acest an extrem de dificil, nu ne-au lăsat să murim. „În primul rând, lucrătorii medicali, mulți dintre care, poate, au murit în locul nostru. Sacrificiile lor nu pot fi estimate, iar ceea ce au demonstrat foarte mulți dintre ei în acest an merită cel mai înălțător Colind, scrie ZDG. De asemenea, le transmitem un Colind ales agricultorilor, celor care nu ne-au lăsat să murim, asigurându-ne, în condiții de pandemie, pâinea pe masă. Un Colind miraculos să transmitem celor plecați de pe la casele lor, celor care, în codiții de guvernare totalitaristă a R. Moldova, au făcut posibilă, de la distanță, de la mare distanță, schimbarea puterii care părea de neînvins”, scrie Ziarul de Gardă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău