Juristul Alexandru Postică este noul președinte al Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Moldova

  • 18 Septembrie 2021 14:29
Juristul Alexandru Postică este noul președinte al Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Moldova

Consilierul pentru Dezvoltare Strategică din cadrul Asociației Promo-LEX, juristul Alexandru Postică, este noul președinte al Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Moldova, după ce zileletrecute Agenția Servicii Publice a înregistrat o decizie în acest sens a Adunării Generale a Asociației, votată încă în luna iulie curent.

Alexandru Postică o succede în funcție pe Valentina Sturza, cea care a condus Asociația mai bine de 20 de ani, și care a fost numită Președintă de Onoare.

„În data de 6 iulie 2021 Adunarea Generală a Asociației Foștilor Deportați și Deținuți Politici din Moldova m-a ales în calitate de Președinte al acestei Asociații, iar recent ASP a înregistrat modificările. Astfel, am succedat-o în funcție pe Doamna Sturza Valentina, care timp de 20 de ani a realizat conducerea celei mai mari asociații a victimelor represiunilor politice și va rămâne în continuare Președinte de Onoare al acesteia. Este o onoare și în egală măsură o responsabilitate enormă acceptarea acestei funcții și reprezentarea unei asociații de eroi și supraviețuitori ai represiunilor comuniste. Timp de mai bine de 17 ani am fost alături de caractere puternice, demne și cu verticalitate, oameni care în pofida traumelor și represiunilor au rămas la fel de lucide, oneste și cel mai important au rămas - Oameni. Datorită mentoratului Doamnei Valentina Sturza și Domnului Octav Bjoza, sunt sigur că vom aduce în actualitate problemele victimelor represiunilor politice chiar și după 32 de ani de la destrămarea imperiului sovietic”, a scris Alexandru Postică într-un mesaj, publicat pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău