Judecătorii au declarat inadmisibilă contestația depusă de Igor Gorgan împotriva decretului de retragere a distincțiilor de stat, emis de Maia Sandu

  • 15 Iulie 12:16
Judecătorii au declarat inadmisibilă contestația depusă de Igor Gorgan împotriva decretului de retragere a distincțiilor de stat, emis de Maia Sandu

Fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, urmează să adreseze o cerere prealabilă Președinției Republicii Moldova, după ce șefa statului i-a retras toate distincțiile de stat, în urma dezvăluirilor de colaborare cu serviciile secrete ruse. Instanța de fond a declarat inadmisibilă acțiunea sa împotriva Maiei Sandu, pe motiv că Gorgan nu a respectat procedura prealabilă. Tocmai după ce va primi un răspuns din partea președintei Republicii Moldova, acesta va putea depune o altă cerere.

Gorgan a contestat decizia președintei Maia Sandu de a-i retrage distincțiile de stat. O cerere în acest sens a fost depusă la Judecătoria Chișinău, marți, 9 iulie, scrie Centrul de Investigații Jurnalistice Anticorupție.

Șefa statului a dispus retragerea tuturor distincțiilor după dezvăluirile The insider despre rolul de informator al lui Gorgan în favoarea serviciilor secrete ruse. Este vorba despre distincțiile „Meritul Militar” și „Credință Patriei”. Totodată, lui Gorgan i-au fost retrase și gradele militare.

(…) pentru a califica respectată procedura prealabilă este necesar, pe de o parte, ca reclamantul să facă dovada adresării cu cerere prealabilă către pârât, iar, pe de altă parte, să aștepte emiterea deciziei autorității publice privitor la cererea prealabilă sau expirarea termenului legal pentru adoptarea unei asemenea decizii, cu anexarea acesteia la cererea de chemare în judecată, în conformitate cu art. 212, alin. (1), lit. a) Cod administrativ. Astfel, soluționând chestiunea privind admisibilitatea acțiunii în contencios administrativ, prin prisma prevederilor art. 207, alin. (2), lit. f) coroborat cu art. 208, alin. (3) din Codul administrativ, judecătorul constată că reclamantul nu a respectat procedura prelabilă, ceea ce constituie un temei de declarare a inadmisibilității acțiunii în contencios administrativ”, se arată în decizia instanței de fond.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:5,66 m/s
Fri
25
Sat
25
Sun
28
Mon
30
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău