Joe Biden l-a convins pe Netanyahu să nu atace Iranul. Planul Israelului era gata de pus în acțiune

  • 14 Aprilie 17:30
Joe Biden l-a convins pe Netanyahu să nu atace Iranul. Planul Israelului era gata de pus în acțiune

Israelul a anulat un contraatac împotriva Iranului, pe care îl plănuise duminică dimineață, după ce președintele american Joe Biden l-a convins pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să renunțe, în urma unei convorbiri telefonice, scrie presa israeliană, preluând New York Times.

Președintele american Joe Biden l-a descurajat pe premierul Benjamin Netanyahu să dea undă verde unui atac de represalii imediate împotriva Iranului, după ce Teheranul a lansat aseară aproximativ 300 de drone de atac și rachete asupra Israelului, relatează New York Times, potrivit Times of Israel., scrie Digi24.

Potrivit sursei menționate, mai mulți membri ai cabinetului de război al Israelului au fost în favoarea lansării unui atac-ripostă împotriva Iranului, dar lipsa unor pagube serioase provocate de Iran, pe lângă discuția lui Netanyahu cu Biden, a dus la anularea acestuia.

Și Jerusalem Post relatează, citând aceeași sursă, că Israelul a luat decizia de a ataca Iranul duminică dimineața devreme, dar acest plan a fost anulat după o convorbire telefonică între premierul Benjamin Netanyahu și președintele american Joe Biden.

Oficiali americani au precizat pentru NYT că Biden i-a spus lui Netanyahu că apărarea Israelului împotriva barajului de drone și rachete iraniene a fost „o victorie strategică majoră” și că nu este nevoie de represalii israeliene.

Turcia a cerut duminică Teheranului să evite o „nouă escaladare”, după ce Israelul a fost atacat cu drone și rachete iraniene în cursul nopții, a declarat o sursă diplomatică turcă. Ankara a primit asigurări de la Teheran că acțiunea împotriva Tel Avivului s-a încheiat, cu condiția ca Israelul să nu riposteze.

Citiți și: 

VIDEO | Iranul a lansat primul atac direct împotriva Israelului. Explozii deasupra Ierusalimului; SUA, UK și Iordania au doborât drone iraniene lansate spre Israel

România este solidară cu Israelul în fața atacurilor Iranului. Mesajele lui Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu

Autoritățile de la Chișinău condamnă ferm atacul Iranului împotriva Israelului. Mesajul Maiei Sandu și cel al lui Mihai Popșoi

Cabinetul de război al Israelului a aprobat riposta la atacul Iranului. Americanii au cerut să fie anunțați înainte de un contraatac

„O escaladare fără precedent”. Reacții internaționale după atacul masiv al Iranului asupra Israelului

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău